15 November 2011

KAWAN

Tuhan tunjukkanlah jalan utk menempuhi dugaan ini,
Teman maafkan aku jika aku melukakanmu,
Aku xdpt menahan hibanya rasa kau pergi meninggalkn aku...
Redhalah apa terjadi...mungkin ada rahmat yg tersembuyi...
- copy n paste google image sahabat -

Aku xpernah terasa pun ngan perangai kau...
after one years...
Aku nk ckp kat kau...
First : Tahniah sbb dh tuka status...hehe..sbb aku xdpt nk ucap ni face to face ngan kau..kawin nnty klu ingat aku jemput la aku..hehe...ang dulu la nmpknya....
Second : Tahniah diatas graduation hari tu...sori sbb x tego kau...aku xsedar yg tu kali terakhir kita jumpa wei...HAHAHA...
before n after one years..
tq sbb jadi kawan aku...kikikikiki...
- buncit, bumper, gendot -
walaupun cuma sementara aku ttp ingt korang...lgpn skrg kita dh wat hal masing-masing...
hepy ngan cara idup masing-masing...n aku arap ampa success utk masa depan ampa...hehehe...
RINDU NGAN PERSAHABATAN KITA tp xpa...besa la tu kn wei...











13 November 2011

U my bestfriendzzzz...

A friend like you is like no other friend
A friend like you is a friend i dont regret meeting 
A friend like you is like a friend i cant scream at or fight
A friend like you is like having no worries in my life
A friend like you is a friend that i dont want to lose
A friend like you is like being in comfort all day
A friend like you is a friend i always wanted
A friend like you is awesomly awesome
A friend like you is random and funny
A friend like you is a friend that i love to death and i will never let go
A friend like you is a friend i can tell all my secrets to u
A friend like you is like the little sister ive always wanted
A friend that i can go to to tell them whats wrong
A friend like you is like having no dark days because you brighten them up
A friend like you is a friend that opens up my eyes and helps me avoid bad things
A friend like you is a type of friend that laughs at dumb things i say or do
A friend like you is a friend i am proud to call 
My best friend... 






Sayaa dh graduatee...

Yeeee...dh gradute in Diploma Management with Multimedia secara rasminya...
Dewan Tun Canselor, Multimedia University menjadi saksi...
Aku seperti belakon dlm crita hantu...jubahhh besaqqqq....akibat mai lmbt..huhuhukkk...
suda sebulan berlalu....









31 October 2011

Open House Radio Era.fm

Salam sumaanyaa...
Erafm sy pn bley dpt Malaysia Books of Records knnn...dari UTARA ke SELATAN..hehehe...aku pn p jgk wei...Open House yg depa wat di Satay Station, Jalan Ampang, Waterfront tu..ehehe...ntah pa-pa ja alamat aku nie...xtau sgt...bedai ja..depa xlupa akuu..memang terharu gilerr..depa smbut aku mcm aku sambut depa ritu..bess...sedappp mkn kat ctuu...suma ada cuma DJ Aznil ja xda..tp xpa...DJ Ira ngan DJ Hanif ada..ehehe..x sombonggg...tersangaatt bes...

Last sy bersama DJ-DJ sekalian...terbek la korang niee..

aku xtau napa gigi aku jd cm tu..hehehe...DJ Ray yg cutee..jgn lupa sy tauu...

DJ IraMohdAmin jgk..cuteee ladiess...jgn lupa sy..

DJ Hanif..x dtg umah pnn..hehe...dpt BABY...bes la tuu..

DJ Shac...nseemmm...jgn lupaaa sy gkk..

Picture ngan DJ Ady blurr la..sbb ada adik yg penyebok di sebelahh..hehee...

DJ Rizaal...ibu terkepik..hehe..balik ASETAR jgn lupa roger-roger k...like father like son..hehehe..nsemm..

DJ Reza dan tangkap di celah-celahh...kammu x nmpk sy dtggg....hhuhuhuhu

kenangan sy dan mereka mmg xkn dilupakann...tp mungkin depa akan lupaa sy..one dayy....believe it coz im the small personnn...hehehe..miss u alllllll...

Riuh Raya EraTHON...

Salam kawan-kawan...
Lama sgt nie aku x update blog nie..dah sebulan berlalu tiba-tiba tingat time skuad Erafm mai umah..hehe...apa-apa pun mmg terbaik la depa nie...saat-saat manis cm nie mana la ley lupa..hahaha...KORANG aderrr..xde kannn...aku jer adeerrr...

DJ Rizal...hehehe...like u..

bes gilerr muka aku time nie..hahaa...walaupun owg len pn bes aku lg bes..cm owg giler dh aku...tgk r muka cm apa-apa ja...aznil pn takut...ingt senang nk dpt dok sebelah abg aznil cm  nie...haisshh..uncle aznil...budak baju biru tu lg la x sangka aznil tom tom bak mai depan dya...uncle aznill...

HARI RAYA DH TIBA..MARI KITA GEMBIRA..DI AIDILFITRI YG MULIA..HULURKAN KEDATANGAN SALING MAAF-MAAFFAN...hehehe...lagu raya depa la yg depa nyanyi time nie weii...hahaha..bising gila..cm dh ada konsert dh umah.aku..tp disebab ramai sgt yg merumun depa nie..depa xsempat nk mkn..kesian kat depa... DJ Dina DJ Shac DJ Reza DJ Aznil DJ Ray DJ Rizal..x dtg DJ Hanif DJ Iraaa...n skuad DJ yg len....

DJ Aznil n DJ Rizal..makan jgn xmakan..mak sy katering tp xtau la sedap ke x...LEMANG MUTIARA...hehe...

hahaha...DJ Shac n DJ Reza...sbb tu korang jd DJ kn..ckp bykkk..bes la tu snap pic byk..hehehe...terkilan ngan DJ Reza..sbb time p OpenHouse kat Satay Station xda picture ngan kammooo..try panggil tp DJRizal xprasan..xpaa...apa-pa pn puas ati sbb skuad-skuad erafm xlupa sy...hehe..
besnyeeee time niee...suka-suka...

DJ Adi ngan abg n kakak...tp sy xdeerr ngan kammooo...xpa DJ Adi tetap cute...

DJ Dina yg vogue di SatayHouse ritu..hehe...walaupun dtg umah sy ngan keadaan letih dan penat...hehe...senget benget dhh...

THANX sumenyeee dtg umaah sy...raya taun nie mmg bes slama sy idup..hehe

DJ Aznil yg sportingg...

signnnn jgn x signnn...ehehhe...love u all...

dpt duit raya...tigaaa ratusss....hehehe..blanja ayh n ibu mkn je..xley lebihh...ngee~

byeee....dh nk balikkk...drive baik-baikk..nnty kita jumpa lg..BYEEE....






17 August 2011

Rindu kawan lama..

Assalamualaikum kawan-kawan..
Erm..aku rindu la kat kawan sekolah teknik dulu...harap dpt sgt jumpa depa menjelang raya nie..aku nk snap picture banyak2 ngan depa...korang dtg erk umah aku...cerita aku di sekolah Teknik Kulim (Teknikcool) yg xkan aku lupa...

" aku bersekolah di Sekolah Menengah Teknik Kulim batch 06/07..pada 15/2/2006 aku di terima tawaran ke sekolah tersebut dalam bidang Pengurusan Perniagaan...aku juga ditawarkan duduk kat hostel walaupun umah dekat..hahaha...aku menginap di hostel Siti Aishah selama setaun...pastu aku cabut..sbb warden soh balik sblm pukul 8..tp aku asyik lambt je..lebih bek aku kua je terus..aku dpt kenal ngan ramai kawan...1st kawan yg aku x kan lupa budak dorm aku..dorm 4B..penghuni yg ramai..aku x lupa kat depa..aku ingt depa...pikah, kila, nada, nor, ifa, fasihah, azie, ada gk yg aku lupa nama...hihihihihi..bes la ngn dpa nie..sepanjang aku bersama depa...byk kenangan pahit n manis yg aku dh lalui ngan depa..HAHAHA...lawakla kita nie kan...ermmm...rebut bilik air, basuh baju sama2, kantoi nset, fly kantoi, kena ketuk kepala ngan cikgu Mazlifah, ( mak angkat kila )..HAHA...berebut mkn kat DM, gaduh ngan dak dorm (IFA), kena dok depan2 student len sbb gdh ngan budak dorm time ROCALL..ponteng PREP, gdh ngan senior, kena EM ngan senior la,ilang slipar kat surau gara2 senior x puas ati..teman kila dating ngan senior, mkn megi time berbuka posa..owg len mkn kat DM sedap2..kita bley dok wat x p DM..sanggup mkn megi ngan ayaq milo..berebut public..tipu menipu warden 2 perkara besa bg kita...hahaha...bes la time 2..aku x lupa gila time kena tolak kepala ngan cikgu Mazlifah 2..garang cm singa..kes kua x bgtau je pn..rindu la time 2 wei...p surau sama2...tipu period..p skola sama2...aku ingt lg kila kantoi FLY ngan pakguard...pulon kita cover dya...last2 kantoi gk..dya kena gantung asrama seminggu sian kat dya..dah la umah jauh..kantoi pn sbb p bli nasi goreng kat luaq ja...BLACK LIST gk dya time 2..aku x lupa kat ang shakila osman...pastu gaduh ngan budak dorm 6...angpa ingt x lg wei..kat pakguard..kena serbu ngan warden..lari lintang pukang tp kena  tangkap gk..tp kat skola kita klas len2..adoi suma nie masih ada dlm memory aku..."

Kat skola plak " aku kenal ngan tikah n ida...besfrenz aku dunia akhirat...ngan depa pn nakal gk..HAHA...suma cikgu kenal kami sbb kerajinan kami bertiga...makan dlm kelas, gelak kat cikgu, bising..teringat kat Teacher Ras..teacher yg selalu torcer aku kat kelas dulu..teacher ni nmpk ja cenge tp dya baik ati...aku pn xtau napa dya suka malukn aku kat klas sbb 2 tiap time dya aku x suka..tp aku x benci dya...aku sayang dya..HAHAHA...ustaz Rahim..ustaz mengajaq klas agama aku...aku ngan tikah selalu dok gelak kat dya..sbb dya suka gebang..konon x mau bg kami mengantuk..sowg lg kawan aku..keon..HHAHAHA...selalu tidoq time ustaz Rahim dok mengajaq...comey ja dya tidoq...ustaz2 bila nk p jumpa ustaz g...ntah ustaz ingat g ka x kami anak murid ustaz nie... ponteng klas mmg tabiat kami..kelas addmath slalu...selalu kelas addmath jadual dya time last2 nk balik..mmg bes la..15minit nk balik baru balik kelas ngan bermacam2 alasan...ye la kelas dya membosankn..mana x nya..ada ka dok mengajaq kira2 pastu lupa jawapan apa dya..mmg kena gelak la klu cikgu cm 2..hahaha...nasib addmath x kantoi...pastu x lupa kat cikgu mata ijau..hahaha..cikgu aini..cikgu mengajaq akaun...hahaha...klu ikutkan dya 2 smpai ilang mood la nk mengajaq kami...smpai xmau masuk klas..jenuh p pujuk..dya cukup panas ngan aku tikah n keon...keja dya bg x pernah nk siap..buku akaun klu dya wat check mmg kena maki la...dh la x siap keja pastu p skola amik tiru buku owg len je la..mana dya x hot..sbb kami ni xpernah paham apa dya ajaq...selalu wat lawak bodo..cikgu mata ijau nie mmg kami x lupa...sowg lg cikgu maria..guru kelas aku..kelas dya mengajaq tiori komputer...bergaya nk mampoih mcm cikgu muda2..cute je..lalu je depan kelas mmg kena puji ngan aku ngan tikah lawa la cikgu rini...hihihihi...sowg lg cikgu aku x lupa sir..dya nie suka melayan karenah kami...x pernah nk garang..klu dya garang kami x takut kami gelak lg ada la....sbb dh tau dya 2 xreti nk garang..masuk kat dlm lab mmg berbau harum..bau stokin yg xpernah nk cuci smpai sir soh kami buang stokin...HAHAHA...ambipuree sir kat lab pn kalah..hahaha...rindu la time2 kat skola dulu..."

HAHAHA...apa pun aku xpernah lupa jasa baik cikgu mengajaq aku..tq cikgu..hehehe...^_^

ni la shakila (kawan baik aku time kat hostel teknik dulu )

ni reunion ngan budak klas..depa ni kos len tp share klas..1 klas la jgk namanya 2..

2 la tikah...bff aku...sayang ang..sblh 2 nani..classmate aku gk..dya dak pandai..
mangsa yg slalu kami tiru akaun dya r..smpai dya cemuih..rindu nani..
ni nada..roomate aku...

miss u kila...<3

ni reunion ngan dak BB..hahaha..kalut je aku..tp aku bek ngan depa nie..
sbb kila bdak  klas nie..miss kat angpa weii...

u all always in my mind..
toink2..!!!


tercetusnya idea time kerja

Hye kawan-kawan..

Aku dpt idea wat video ngan fruitheart aku sbb boring teramat sgt kat tempat keja ne..xda keja..hanya menunggu menanti dan terus menanti...itu lah keja aku di setiap hari n aku dh siap kan video aku selama 2 dayss...benda senang ja tp amik masa yg lama sbb nk wat yg terbekk...tu tu tu..konon la...ini lahhh hasilnya..i luv u lalinkkk....kikikiki


video

ni lah hasil projek aku yg x menarik tp berjiwa seni..haha...^_^

11 August 2011

Puasa ke 10...=)

Hye kawan-kawan...

Wow dh posa yg ke-10 la..cepatnya dh nk raya....besnya nk raya..
lg 1 bes sesangat sebab berbuka td aku mkn Kurma Ayam...
yg aku idam kan dari awal aku posa lg...huh..hari yg ke10 baru dpt mkn..
wow..sedap oo...puas posa aku hari nie..
klu nk bli kat bazar Ramadhan mmg la banyak Kurma Ayam..
tp x sehebat yg ibu masak..amas masak..opah masak...depa punya cair semacam...terlebih terkurang tu mesti ada..xmau aku...xsedap..bluekk...:p 
sanggup tipon ibu soh masak Kurma Ayam..HAHAHA..kejam gila..
kurma ayam..kurma ayamm...ni la Kurma Ayam yg aku mkn td...

^_*

09 August 2011

Tersentap ngan seorang artis

Hye kawan-kawan

Wow aku xpernah pun dengar lagu2 yg dimainkan oleh Geisha..sunggoh hebat lagu2 dya..hinggakan tertarik ngan lagunya...sunggoh romantik..aku pn xtau cm na aku ley jumpa lagu2 dya kat Utube..selama nie xpernah jumpa pn...tp kira dya terkenal jgk la sbb ada list lagu kat Blogger nie...aku  dh jdkan lagu Geisha sebagai background song Belog aku..hehehe....lagu yang amat sedey & bermakna segala..."sepertinya seorang perempuan yg tabah yg x sanggup kehilangan kekasihnya tetapi terpaksa lepaskan untuk org yg dya cinta...tp lagu 2 bilang JIKA cinta dia..klu x cinta bermakna cintailah perempuan yg dihadapanmu itu..kikiki...ni la lgu 2..dan byk lagi lagu2 dya yg besss...!!!


like diz song...cehhhh cehhh...sedey..:(

06 August 2011

Sedia Menerima Tempahan Kek Lapis

Hye kawan-kawan..

Kali ni aku ada entry baru kat angpa..aku ada la wat business ngan kak long aku...iaituu...Kek Lapis Sarawak..lebih manja dengan nama Layer Cake..kak long yg buat suma nie..aku hanya membantu..tp susah gak la walaupun hanya membantu pukul tepung n lapiskan layer2 tersebut...bukan keja mudah..tp duit mencari kita klu kita usaha..HAHA...tgk la..klu ada yg berkenan kami sedia berkhidmat..hanya tempahan di kulim ja ok..puas bila dimakan...sedappp ooo...cuba jgn x cubaaa....


toink!! toink!! ^_^
Alamat kami di : 519 & 520 Jalan Cengal 16,
Taman Cengal,
09000 Kulim Kedah..
dh siap bley amik ye...
Sila Tinggalkan : nama>alamat>no telefon

Selamat Hari Raya
dari
Padilah Maslan Catering & Padilah Maslan Mini Market

04 August 2011

Posa menyelubungi Diri...=)

Hye kawan - kawan..
Yes Ramadhan datang lg...aku bersyukur ke hadrat Illahi kerana dipertemukan aku ngan bulan Ramadhan bulan yg mulia...taun depan mungkin kita akan bertemu lg ye bulannn Ramadhan..rindu kamu setiap bulan...

Bulan Ramadhan nie bukan saja mulia bg umat Islam yg melaluinya...tetapi adalah bulan yg banyak makanan..HAHAHA....ermm..xsabanya nk raya...besssnyee...byknya nk pakai duit raya ne...


Keperluan di Hari Raya,,

  • 1st : nk bli baju raya, sua raya...6 pasang..
  • 2nd : kasut raya..2 pasang
  • 3rd : beg raya..1 ja la..
  • 4th :  persiapan bilik ayaq n bilik tidoq.. ( sat g ada yg nk melawat..bilik dh mcm kapal karam) huh..byknyaa...mana nk cari suma nie...letey la..sooo..kena lebihkan masa bekerja...

kerja yg dilakukan di bulan Ramadhan..
  • 9.00 - 5.00 ptg ~ keja di tmpt keja yg disediakan setiap hari..HAHA
  • 5.00 - 7.00 ptg ~ memekik di bazar ramadhan..menolong mak men jual2... (harap dpt la ckit cengkeram ye ibu)
  • 9.00 - 12.00 mlm ~ merajinkan dirikan di kedai runcit kakak aku... ( mengharapkn kakak aku bg sedikit modal nk wat duit raya...

Keja-keja sambilan yg len ~
  • membantu kak long mempromosikan kek Sarawak..klu rajin tolong dya wat kek Sarawak la...bley la dpt ckit2 duit...
  • mempromosikan kuih raya kawan baik aku...NADYA ADNAN a.k.a Cik Bun..huh..bley la ckit2..huh..


Penuh dan Padat...
Oh Duit-duit Dimana Kau Duit..

Kami mengucapkan 

Toink ! ! Toink ! !


28 June 2011

GooD News...

Kawan-kawan...

Im get good news today..my fruitheart dpt pemilihan tentera darat 2..yess...sian dya kena lari 4km selama 12minit..tp dya dapat mengatasi selama 10minit..btw dya mmg hebat...hahaha...ABANG KN HEBAT...bes sgt2...

Tapi aku sedey la pas raya dya kena pegi training dh..ermmm...dya ckp bkn p berperang pas2 mati...HAREE toii...mmg r tp kena berperang dengan 4K...


  • KESABARAN
  • KEIKHLASAN
  • KEJUJURAN
  • KESETIAAN
I don't care...sbb saya kenal sayang sy...hahahaha...6bulan x contact..its small matter...DZURRIYATIE SHAHIRAH can do it...!!!HAHAHAHA...love u cayunkk.....



27 June 2011

Love My Dad (Selamat Hari Ayah)

Hye kawan-kawan

Aku x panggil bapak tp time dlm perut ibu lg ayah aku ckp cm nie..." just called me ayah " so sampai sekarang la aku panggil ayah...hahahaha.....ayah aku nie kan smoothy, sopan santun dan baikk...tp klu mara cm singa gk la..

" SELAMAT HARI AYAH "
ABD JALIL BIN SHARIFF



Besday ke 51 tahun...
=)

Mandi Manda!!!!

Hye kawan-kawan...

Huhuhu...hari jumaat adalah hari aku bercuti..tiap hari jumaat ja mesti mau ada plan...
kali ni ke Ulu Paip..mandi manda bersama fruitheart n abang-abang aku...bes x terkata...
Ulu Paip adalah tempat perlancongan yang kurang menarik perhatian...tp bes...
Walaupun ia agak terpencil tp ia telah memenuhi cuti ujung minggu aku...
ini la hasilnya kekecohan n keseronokkan kami disana...PEACE yaaa...!!!!

jauhkan jarak anda...ngee~~

sengal-sengal..

apabila melihat ada paparazi cm nie la gayanya...

diz is our life!!!

salun bergerakkk...

si pulon n si pulon melawan arus...

apa punya paternn..

my big brother yg agak gilaaa....

p/s : ~~~ harap cuti pas nie lebih bermakna...