04 May 2011

Love My Mum...( Selamat Hari Ibu )

Kawan2..hehe..sebenarnya aku x tau bila jatuhnya Hari Ibu ni..aku tgk kat fb sumanya kalut wish Mother's Day aku pn turut serta la...ahaha...di kesempatan ini aku nk wish HAPPY MOTHER'S DAY to all mak2 yg dh jd mak...especially IBU aku..HAPPY MOTHER'S DAY ibu..pas2 kat MAKCIK2 aku yg dh jd ibu...pastu kwn2 aku yg baru jd ibu...aku bila lg ya..xsaba rasanya nk da owg wish n kiss pipi aku..tp xda jodoh lg la...hahaha...cm na nk jd ibu kn...hahaha...yg penting kita enjoy!!!





 Ha..ibu aku slalu cerita time aku kecik2 dulu...cm apa2 ja lg..menyusahkan ibu tul..nasib bek anak ibu...klu x ibu wat derk ja..hahaha...masa aku kecik2 dulu ibu slalu ckp aku ni deret triak..cm apa ja..deret sakit ja...sakit gigi la...( sob sob~~ ibu sakit gigi ) pas2 susah nk buang air la...bila dpt buang..buang mrata2 lak..hahahaha..sume nie keja aku ngan sepupu aku NUR HIZZUAN..dya la yg ajaq aku wat suma nie..ada ka patut ajaq aku berak dlm suaq..hahaha..pastu triak..cm apa ja lg..nyusahkn ibu aku ja...klu pas mndy kn bedak kompom kena boh smpai x nmpk ada itam2 kat muka aku...ni keja opah la...suka tampung bedak kat muka kami dua olang...klu p skola..p cntk2 ja pakai baju...balik skola..masyaAllah..tudung dari benang dok tengah jd kot atas la...kesian ibu kena bersihkan plak baju aku...comot tul aku...kat skola klu ayah amik lmbt ckit..triak mcm ilang anak...pelik tul..cm la ayah x amikk...


Bila nek kereta aku ngan sepupu aku dok blakang berdiri..bila time kona...kami pn jatuh..hahaha....pastu bgn balik...hahaha...wat benda yg sama smpai la kami triak..deret triak..klu abg2 kakak2 balik skola bwk coklat bulat yg warna warni harga sekupang 5 tu..deret tercekik...bila dh tercekik berhenti kereta..pas2 depa tunggeng aku...terkeluaq la coklat tu..hahahaha...lembek tul aku kecik2...gedikzz ja...Klau makcik aku ateh time nk p gunting rambut..p kat kedai nyonya 2..habaq kat nyonya 2..potong bwh telinga ya...potong ja rambut bwh telinga..dh mcm pakai helmet dh...huduh betul..



Hahaha...rindu tul zaman kanak2...time posa lak..sapa x posa xda sapa kwn...aku la owg yg xpernah nk posa..sapa pn x mau kwn ngan aku...sedey tul..tp yg penting perut aku kenyang...hahaha....angpa pun mesti ada cerita time kanak2 kn..ahahhaa...TAPI bila dh besaq dh mcm antu...hahaha...nk wat cm na..dh besaq...ikut cara owg besaq la...klu kecik nk jd besaq memang makan kaki ngan ibu aku la...

Dari kecik smpai besaq ibu jaga aku..bela aku..bes kn klu kita bela budak2 dari kecik smpai besaq..kita nmpk peringkat2 membesaq 2..bes kn jd ibu...pahit getir ibu menjaga aku...memang xkn aku lupa kan...n aku pn x tau nk balas jasa ibu cm na...sungguh berat kan kwn2...nnty klu aku ada anak..aku x nk anak aku cm aku..letihh..hahaha....TERIMA KASIH IBU jaga era selama era idup 20 tahun 6 bulan nie...era sayang IBU..nakal2 ckit 2 besa la...hehehe....SELAMAT HARI IBU....I LOVE MY MUM...

Ibu sayeee...

2 comments:

Miza Yusof said...

sayu betul baca entry ni :')
lawak lah era ni masa kecik-kecik
teyak tak habeh-habeh. HAHA :)
hari ibu kalau tak silap Miza lah kan, 8 May :)

Shahirah Jalil said...

huhu..era pun x tau hari ibu bila...men bedai ja...hahaha...mmg suka triak pn..lembik cm apa ja lg..cepat2 post entry miza tipme kecik2 lak..hahaha...